Contactgegevens:


Bosmanege
Slotleane 1
9243 SK Bakkeveen
tel: 0516 - 541105

Huifkar-Tochten

Huifkartocht 1,5 of 2 uren.
huifkar De Huifkar huren kost €120 voor 1 1/2 uur, maximaal 12 personen per rit.

Locatie: Bosmanege Bakkeveen

De Bosmanege biedt huifkartochten aan in een huifkar getrokken door 2 friese paarden.

Op een steenworp afstand van de Bosmanege liggen de prachtige landgoederen: De Slotplaats, Mandefjild en Duurswouderheide en het beekdal van het Koningsdiep. De kronkelende waterbedding die tot ver in de middeleeuwen uitmondde in de Middelzee heet Boarn (Boorne), It Alddjip (Ouddiep) of Koningsdiep. Het Koningsdiep drukte door de eeuwen heen een onuitwisbaar stempel op het landschap dat nog altijd wordt gekenmerkt door een afwisseling van akkers, weilanden, venen, moerassen, heidevelden en bossen. Op de zandruggen ontstonden boerendorpen en voorname landgoederen zoals bij Beetsterzwaag en Bakkeveen. In het beekdal dolven arbeiders het veen en legden de kiem voor veenkoloniale plaatsen. De streek was de bakermat van sociale strijd en bron van emancipatie. Het is een gebied met vele gezichten, rijk aan natuur en cultuur. Een goed bewaard geheim dat om een nadere ontdekking vraagt.

Te midden van al dit moois wordt u hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en een heerlijk stukje echte Friese Oranjekoek. Na de koffie stapt u in de huifkar en vertrekt u voor een tocht door de prachtige natuur van of het Mandefjild of de grote bossen en Duurswouderheide achter de Slotpleats. De tocht wordt begeleid door een gids die onderweg leuke en interessante wetenswaardigheden over het gebied en haar bewoners vertelt. Wetenswaardigheden over de geschiedenis en flora en fauna.

De huifkartochten zijn te combineren met een arrangement en andere activiteiten maar uiteraard zijn de tochten ook los te boeken, We rijden huifkartochten van 1,5 uur en van  2 uren. Onderweg stoppen we altijd even om de benen te strekken.
De prijzen zijn gebaseerd op vertrek vanuit Bosmanege Bakkeveen, adres: Slotleane 1 Bakkeveen
0516541105 of bosmanegebakkeveen@gmail.com

Leuke opties die u bij kunt boeken:
 Combineer de huifkar met een BBQ, picknick, of met kampvuur en/of snert en/of Friese Berenburg., met survival, kanoënof mogelijk heeft U  nog meer leuke ideeën

Je kunt de huifkar huren (incl. menner en gids), er kunnen maximaal 12 volwassen personen mee per rit.
Kosten:  € 120 voor 1 1/2 uur.
€ 160 voor 2 uren

We organiseren  2 verschillende tochten  de Drie provinciën Huifkartocht  (= 1 1/2 uur) en de Freule Huifkartocht (= 2 uren)

 De Drie provincien Huifkartocht is een rit van 1 1/2 uur waarbij de o.a. langs Ald dijp, de schaapskooi, de gedenksteen, heide en de zandverstuiving van Bakkeveen gaan.

Data’s vanaf augustus volgen…
De kosten zijn € 12,50 per persoon
(de rit gaat door bij minimaal 10 personen)
Wil je mee, geef je op via: bosmanaegebakkeveen@gmail.com of via 0516-541105