Contactgegevens:


Bosmanege
Slotleane 1
9243 SK Bakkeveen
tel: 0516 - 541105

Springen

In de manege lessen op onze manege wordt regelmatig gesprongen.
Wilt u een keer een springen met een pony of paard maak dan een afspraak voor een privé les.
Er word met manege pony’s/paarden alleen gesprongen onderleiding van een instructeur van de Bosmanege.

Als u voldoende springervaring heeft op gedaan kunt u mee doen aan onze onderlinge springwedstrijden. We organiseren één keer in de twee maanden een springwedstrijd.
We hebben speciale hindernissen voor deze wedstrijden en we zetten een parcours van ongeveer 9 hindernissen op. In de winter wordt er gesprongen in de binnen bak, maar in de zomer bij mooi weer ook in de buitenbak.

Bij de springwedstrijden heb je verschillende klasses, afhankelijk van uw eigen rij-ervaring en van de springtalenten van uw paard. Bij de pony’s zijn er ook nog apparte klasses, afhankelijk van de hoogte van uw pony.
Een kwartier voor het begin van de wedstrijd kunt u het parcour verkennen, zodat u precies weet waar u langs moet rijden. Hierbij is het belangrijk ook te kijken hoe de barrage moet. Want als u het parcour foutloos uitgesprongen hebt, mag u ook nog een barrage rijden. Deze barrage gaat over een aantal hindernissen uit het parcours. Ten eerste gaat het er dan weer om het foutloos blijven, maar als
er meerderen foutloos rijden wint degene met de snelste tijd!
Voor de winnaars van de verschillende klasses hebben we leuke prijzen!
En degene die het snelst is in de barrage wint de wisselbeker.
Deze wisselbeker mag u houden als u hem drie keer gewonnen heeft.

Heeft u nog nooit eerder mee gedaan aan een springwedstrijd dan is er bij de paarden een klasse BBB waarin u kunt beginnen.
Bij de pony’s is de klasse BB bedoelt voor beginnende springruiters.
Op de deur van de kantine hangen lijsten waar op u u op kunt geven, de klasse waarin u wilt starten en het paard waarop u wilt rijden kunt u het beste even overleggen met uw instructrice.
De springwedstrijden zijn niet alleen maar bedoelt voor de manege ruiters, maar zijn ook leuk voor mensen met een eigen paard.
Bijvoorbeeld om eens te oefenen. HIERVOOR IS GEEN STARTKAART NODIG!

Wij hebben ook elke eerste zondag van de maand een oefenparcours staan. Hier staan de zeer kleur rijke hindernissen die wij ook gebruiken tijdens onze springwedstrijden. Leuk om te oefenen als u een onervaren paard heeft. Maar ook als u met een manege paard wilt oefenen (voor de volgende springwedstrijd) is dit mogelijk.

OEFENPARCOURS:
elke eerste zondag van de maand, opgave niet nodig!

Pony’s: van 10.00 tot 13.00 uur
Paarden: van 13.00 tot 16.30 uur